dilluns, 3 de desembre del 2012

ESCOLA LA SOLEIA - ST. MARTÍ CENTELLES

Amb (-2º) al termòmetre i un parell d'hores les espectatives de deixar-se el cos a la pedra perden pes i les de descobrir sectors nous acaven imposant-se! El Jordi i el Gabi varen trobar un sector a la part baixa de Sant Martí Centelles i avui ens l'ensenyaran a la resta.
 
L'escola es diu LA SOLAIA i es trova al costat de l'ermita de Sant Pere de Valldeneu. Pel que ens hem pogut documentar i hem vist "in-situ" és un sector on fa molts anys s'hi escalava però va quedar oblidat fins que l'ajuntament de Sant Martí amb unes subvencions el va reequipar. Actualment, té una decena de vies amb graus des de III fins a 6b amb un equipament més que generós, quasibé exagerat... La roca és calcària i està bastant poc sobada, fet que ho converteix en un indret ideal per a iniciar-se. També tenim equipament per a reunions a peu de camí i un ràpel per a practicar.
 
ACCÉS: Anirem fins a l'estació de tren de Sant Martí Centelles i continuarem, allunyant-nos del poble, sense deixar la carretereta, que mai deixa de ser practicable per a turismes. Un cop arrivem a l'ermita de Sant Pere, aparquem el cotxe i busquem un caminet que surt des de l'esquerra d'aquesta. El camí baixa cap a l'esquerre, després gira cap a la dreta i finalment torna a girar a l'esquerra per portar-nos directes al sector de iniciació.
 
Planell d'accés i de sectors
 
A l'ermita ens ajuntem el Jordi, el Dani, l'Elena, el Rene i jo. Fem un cop d'ull als sectors i veiem que, efectivament, no hi ha moltes vies però que tenen bona pinta! I quan veiem el bolet... oixxx que macu! No tant com els taps de xampany del sector "Sot del Bac" del Figaró però també és xulo xulo!!
 
 
Ressenyes manuals cedides per http://grimpantenelscingles.blogspot.com.es
 
Recull de vies:
 
SECTOR INICIACIÓ I SOSTRE:
1.- Joan (III) Continuable per la Sargantanes (6a)
2.- Paula (III)
3.- Alex (III)
4.- Pua (V)
5.- RIP (6a)
6.- Centellenca (V)
7.- SEDEG (V+)
 

Ortoressenya dels sectors Iniciació i Sostre

 
SECTOR ESPELEOLEGS:
1.- El canto (V+)
2.- Valldeneu (V+)
3.- Fisureta (6b)
4.- GIEG (IV+)
5.- Diedre (IV+)
6.-             (V)
7.-             (V+)
 

Sector Espeleolegs 1
Sector Espeleolegs 2

Sector Espeleolegs 3

 
SECTOR BOLET:
1.- Aresta (III+)
2.- Placa (IV+)
 
Bolet de Valldeneu
Decidim que escalarem un parell de vies que ens han entrat pels ulls: La Pua (V) i la fisura de sobre la via Joan, marcada a la paret com Sargantanes (6a).
 
El René pujant la via PUA

El Timón acabant d'obrir les SARGANTANES
 
La pua acava sent una via mooooolt fàcil i exessivament assegurada, mentre que la sargantanes és fa una mica de flanqueig i un petit sostret en bavaresa, molt estètic!
 
Per als pròxims dies ens quedaran per descobrir la resta de sectors!!
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada