dijous, 15 de març del 2012

98 Octanos – Magdalena Superior (135m-6a)

Avui m’he ajuntat amb dos autentics animals, el Joan i el Xavi; amb ells a la cordada un és pot ficar a qualsevol lio. Avui toca la 98 Octanos a la Magdalena superior, amb la qual un servidor podrà dir haver estat dalt de tots els Gorros.
Ressenya de la via extreta de la web ESCALATRONCS

Tenim per davant una via de 135 metres que va agafant verticalitat metre a metre fins el llarg de 6a, que posarà ben segur, a prova el nostre nivell d’escalada, bé millor dit el meu nivell.
Primera tirada (40m – III+)
Un cop a peu de via observem clarament que les dificultats les trobarem a la part superior de la via. Aquest primer llarg no pica més de III+ i es converteix en un plaent passeig fins a la primer R.
Segona tirada (40m – IV+)
Llarg que vaig disfrutar bastant, amb bona roca, amb les assegurances justes i amb forces metres per davant. A mesura que anem pujant la via va agafant verticalitat i es va fent cada cop més interessant fins just sota la R2.
R2 i el Xavi i el Joan a la R1

Tercera tirada (30m – 6a)
La mare del ous. Menys mal que va tirar el Xavi de primer, i quasibé m’atreveixo a dir que amb una mà al davant i una altra al darrera… Que fort està el colega!
El llarg comença amb uns metres, catalogats com a IV+, en diagonal cap a l’esquerra fins a peu de la vistosa placa vertical. A partir d’aquí ens esperen uns 15 metres verticals i molt físics però amb bona roca. Caldrà no encantar-se gens si no volem quedar-nos esgotats a mig tram. Les assegurances són molt generoses però tampoc com per arribar d’una  a l’altra… Resumint, és un llarg dur en el que s’ha d’estar fort i tenir el grau ben assumit.
El Xavi obrint el 6a

El Joan també si va lluir de valent teien-lo amb elegància tot i reconèixer que el llarg picava… Jo, en canvi, vaig patir de valent per treure’m els últims cinc metres del 6a i es que la tirada és punyetera.

Quarta tirada (25m – IV+)
Aquest tram s’inicia amb un flanqueig molt macu cap a l’esquerra per acabar recte amunt fins al cim del gorro. Tot i ser IV+ haurem d’afegir-hi la gràcia d’arribar bastant fosos de la placa de 6a, cosa que converteix el llarg en un xic més bonic, si cap.

El Joan sortint de l'última tirada
Vista del 4rt llarg

En el nostre cas vam empalmar el tercer i el quart llarg ja que el temps no apremiava i el Xavi és un tio capacitat per berenar-se una via d’aquest calibre amb llet i melindros… Osigui que en un pim pam pum ens plantem al cim de la Magdalena superior després de gaudir d’una via molt bonica i vistosa en excel.lent companyia!

Foto al Cim de la Magdalena Superior
El descens es fa amb dos ràpels que ens deixen al camí que voreja la magdalena inferior fins al camí normal de gorros i d’aquí al camí de Sant Jeroni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada